Distribuce efektu mezinárodního obchodu v globalizovaném světe - Turek, Otakar
Medzinárodný obchod a teória komparatívnych výhod. Modelová komparácia a dedukcia, ktorá je cielená na nájdenie niektorých všeobecných príčin nerovnomernej distribúcie efektov medzinárodného obchodu. Analýza modelov, dokazujúcich tento fenomén pre postkomunistické krajiny transformujúce svoje ekonomiky na trhové.