Procesný controlling - podpora procesného manažmentu - Balogová, Jarmila
Zdrojom efektívnosti podniku je efektívnosť podnikových procesov, ktorú možno dosiahnuť prepojením podnikových procesov na stratégiu a zameraním na požiadavky zákazníkov. Pre riadenie sú potrebné informácie, ktoré je schopný zabezpečiť procesný kontroling plnením svojich úloh. Využitie procesného kontrolingu v praxi umožňuje sprehľadnenie ekonomickej efektívnosti podnikových činností a procesov, analýzu nákladovosti procesov, optimalizáciu nákladov procesov a benchmarking, plánovanie a rozpočtovanie podľa procesov. Z tohto dôvodu je procesný kontroling dôležitou súčasťou procesného manažmentu.