Mierny pokrok liberalizácie v medziach zákona a smerníc EÚ - Nagyová, Izabela
Európska únia už niekoľko rokov systematicky príjma opatrenia na zabezpečenie postupnej a kontrolovanej liberalizácie trhu s poštovými službami. Rozdielny prístup členských štátov. Nové legislatívne podmienky na poskytovanie poštových služieb na jednotnom európskom trhu poštových služieb po vstupe Slovenska do EÚ. Pošta pre mestá aj vidiek. Deľba trhu podľa DHL.