Autonómia vôle ako základ morálneho konania - Palovičová, Zuzana
Charakteristika pojmu autonómia. Autonómia vôle ako najvyšší princíp morálky. Normy správania v medziľudských vzťahoch. Kantov morálny imperatív. Princípy spravodlivosti podľa J.Rawlsa. Analýza morálnych otázok. Porovnanie autonómie s tradíciou a autenticitou. Morálna teória v problémoch každodenného života.