Sociálne zabezpečenie v Európskej únii Nemecká spolková republika - Pastorková, Lenka
Úprava nemeckého zákonného dôchodkového poistenia od roku 2005. Podmienky nároku na starobný, predčasný , odložený starobný a invalidný dôchodok. Nárok na vdovský a sirotský dôchodok. Nemocenské poistenie a materstvo. Príspevky na dávky dlhodobej starostlivosti.