Hodnotenie výkonnosti manažérskej práce - Poniščiaková, Oľga
Problematika hodnotenia výkonnosti je neoddeliteľnou súčasťou manažérskej práce. Manažérske funkcie - plánovanie, organizovanie, rozhodovanie, kontrolovanie, riadenie ľudských zdrojov. Hodnotenie pracovníkov organizácie - prínosy. Účel hodnotenia, požiadavky na hodnotenie. Jeden z nových trendov - proces hodnotenia výkonnosti doplnený o ukazovatele, súvisiace s produktivitou a tvorbou pridanej hodnoty. Efektívne realizovaný systém hodnotenia je prostriedkom na zvyšovanie firemnej kultúry a zlepšovanie interpersonálnych vzťahov.