Zmeny ekonomického prostredia a ich vplyv na výučbu Finančného manažmentu - Kráľovič, Jozef
Analýza vplyvu zmien daňovej a úrokovej sadzby na dlhodobé finančné rozhodnutia. Východiskom analýzy je výška dane z príjmu a úrokových sadzieb zo strednodobých a dlhodobých úverov. Ako ovplyvňuje zmena (znižovanie) dane z príjmu a úrokovej sadzby z dlhodobého úveru rozhodnutia o kapitálovej štruktúre a projektoch rozvoja podniku. Rozhodovanie o dividendovej politike. Závery dokumentujú prevažne pozitívny vplyv zmien ekonomického prostredia v rokoch 2000-2005 na dlhodobé finančné rozhodnutia podniku. Na tieto skutočnosti je potrebné poukázať aj vo výučbe predmetu Finančný manažment.