Životní pojištění prochází kolísavým vývojem, předpoklady pro další růst trvají - Ducháčková, Eva
Vývoj dopytu po životnom poistení v Čechách od roku 1998. Začiatok stagnácie v roku 2002 a jej hlavné príčiny. Daňový efekt pri rozhodovaní sa potenciálnych klientov ohľadne životného poistenia. Životné poistenie ako poistný produkt na ochranu klienta a jeho blízkych pri realizácii nešťastnej udalosti.