Efficiency of peach trade in the Slovak Republic - Zoborský, Ivan Mojmír
Bilancia v obchode s ovocím za posledné roky nie je priaznivá. Analýza efektívnosti obchodu s broskyňami s použitím ukazovateľov čistého exportu, ukazovateľov komparatívnych výhod, dovoznej a vývoznej kilogramovej ceny, ukazovateľa výmenných relácií a koeficientu pokrytia dovozu vývozom. Cieľom článku je zistiť vývoj v obchode s broskyňami v období rokov 1998-2003 a určiť determinanty negatívnej bilancie v obchode s hodnotenou komoditou.