Komparácia cenového vývoja a tržieb vybraných obilnín a krajín EÚ - Šimo, Dušan
Aktuálna problematika produkcie pšenice, jačmeňa a kukurice na zrno, komparácia cien výrobcov, úrodnosti a tržieb z jednotky produkcie. Boli porovnané prístupové krajiny Slovensko, Čechy, Maďarsko a Poľsko s vybranými krajinamu EÚ-15 Nemeckom, Francúzskom, Belgickom a Holandskom. Komparácia poukázala na výrazné zaostávanie prístupových krajín v naturálnych a hodnotových ukazovateľoch.