Znalostný manažment v podnikovom informačnom prostredí - Látečková, Anna
Nevyhnutným predpokladom efektívneho využitia informácií je ich kvalita, resp. určitá hodnota. Ak dostane manažér informácie neskoro, alebo sú nepresné, neponúkajú potrebné riešenie, len ťažko môžeme očakávať zodpovedajúce rozhodnutia. V súčasnosti preto aktuálne zmeny v IS smerujú k znalostiam, pričom pojem znalosť je potrebné chápať nie v obecnej rovine, ale konkrétne na dané prostredie a s merateľnám prínosom pre finančné riadenie. Význam tak nadobúda znalostný manažment a jeho uplatnenie v praxi za podpory softvérových aplikácií. Tvorba a riadenie znalostných systémov v podniku a uplatnenie znalostných manažérov sa stávajú dôležitým predpokladom konkurencieschopnosti podnikov a ich úspešného pôsobenia v rámci globalizácie trhového prostredia.