Informačné a komunikačné technológie v práci manažérov v agropotravinárskom sektore - Hennyeyová, Klára
Informačné a komunikačné technológie (IKT) sú typickou črtou súčasného života, ktorý je spojený s rozvojom informačnej spoločnosti. IKT sú prostriedkom zvyšovania prosperity a konkurencieschopnosti podnikov. Manažment podniku, ktorý chce prosperovať, nemôže pracovať a budovať svoju informačnú stratégiu bez využívania informačných technológií a informačných systémov. Manažmenty podnikov využívajú nové informačné technológie na zmenu svojej informačnej a obchodnej stratégie. IKT, informačné systémy a služby internetu pomáhajú manažérom v ich každodennej práci a v rozhodovacích procesoch.