Paradigma společnosti vědění a jeho uplatnění v Evropské vysokoškolské politice - Šima, Karel
Analýza pojmov ako vedomostná spoločnosť (knowledge society), informačná spoločnosť. Chápanie a postavenie vedomostí v súčasnej spoločnosti. Konkurencieschopná a na vedomostiach založená ekonomika s udržateľným ekonomickým rastom, lepšími pracovnými príležitosťami a väčšou sociálnou súdržnosťou ako strategický ciel pre nasledujúcu dekádu. Vysokoškolská politika.