Jeden sa zachraňuje, iný chce byť väčší - Haluza, Ivan
Slovenskí výrobcovia odevov a obuvi idú na Východ za lacnejšou pracovnou silou. Ich cieľ je predovšetkým Ukrajina. Stojace fabriky alebo aspoň rozpracované plány na výstavbu majú na Ukrajine i v Rusku aj slovenskí výrobcovia pneumatík, obalových fólií, papierových obalov a hygienických výrobkov. Títo producenti vidia na Ukrajine a v Rusku nielen mzdové úspory. Myslia na nové trhové možnosti. Z rastu priemyslu i spotreby chcú profitovať vlajkové lode vývozu slovenského kapitálu - púchovský Matador, Chemosvit Svit, Grafobal Skalica či papierenská skupina Eco-Invest. K ruskému trhu sú zatiať ostýchaví slovenskí stavbári.