Rozpočty sú dielo rozumu a potrieb - Provazníková, Romana
Podmienky úspešnej fiškálnej decentralizácie a efektívnosť vo verejných financiách. Možné riziká prílišnej decentralizácie. Vplyv fiškálnej decentralizácie na makroekonomické riadenie. Oslabujúce faktory makroekonomickej stabilizačnej politiky. Stratégie využívané k zabezpečeniu fiškálnej disciplíny. Typy fiškálnych pravidiel a sankcie vo vybraných krajinách.