Obchody s tovarom v rámci Európskej únie a tretích štátov a daň z pridanej hodnoty - Rakovská, Jana
O reťazových obchodoch hovoríme vtedy, ak sa na zdaniteľných obchodoch s tovarom zúčastňuje reťazec dodávateľov a odberateľov. Pre účely DPH sa každý dodávateľ v reťazci považuje za priameho dodávateľa tovaru pre najbližšieho nasledujúceho odberateľa. Reťazové obchody v rámci územia EÚ. Judikatúra Európskeho súdneho dvora. Reťazové obchody v rámci územia EÚ a tretieho štátu. Obchody na základe komisionárskej zmluvy v rámci EÚ.