Zahraniční politika v oblasti lidských práv - Zemanová, Štěpánka
Analýza zahraničnej politiky - všeobecný pohľad. Dve povojnové etapy politiky v oblasti ľudských práv. Špirálový model zmeny v oblasti ľudských práv vyvinutý T. Rissom a K. Sikkinkovou. Zahraničná politika v oblasti ľudských práv u štátov, ktoré porušujú ľudské práva. Charakteristika zahraničnej politiky v oblasti ľudských práv pomocou upravených Mowerových kritérií. Rozbor zahraničnej politiky v oblasti ľudských práv s využitím analytických rovín vnútorného prostredia štátu. Analytické roviny vonkajšieho prostredia štátu. Hodnotenie výsledkov zahraničnej politiky v oblasti ľudských práv.