Kapitálové dohody Basel, smernice Európskej únie CAD a oceňovanie rizík bankového a obchodného portfólia komerčných bánk - Horvátová, Eva, 1958-
Poukázanie na to, akým spôsobom a v akom rozsahu boli implementované jednotlivé požiadavky Basel I a Basel II do smerníc EÚ, ako sú smernice OFD, SRD, CAD I , CAD II a CAD III. Dôraz sa kladie na určité súvislosti medzi kvantitatívnou a kvalitatívnou stránkou merania rizík bankového a obchodného portfólia. Rovnako sa poukazuje na určité rozdiely medzi smernicami EÚ a dokumentami Basel I, II, ako aj na teritoriálne rozdiely v ich aplikácii, ktoré vedú k nerovnakému postaveniu bánk a investičných podnikov v jednotlivých geografických oblastiach.