Kambodžské království a Česká republika - Nožina, Miroslav
Prvé správy o Kambodžskom kráľovstve v českom jazyku. Pohľad do histórie - Kambodža ako francúzska kolónia. Československo-kambodžské vzťahy v rokoch 1956-1970. Hospodárske, kultúrne a športové vzťahy. Prevrat v roku 1970 a postupné zmrazenie vzťahov s Kambodžou. Záverečná fáza diplomatických vzťahov pred nástupom Červených Khmérov v roku 1975. Pád Červených Khmérov a vzťahy do demokratických zmien v Československu v roku 1989. Nová éra vzťahov po roku 1989.