George Bush a Hugo Chávez bojujú o Latinskú Ameriku - Pressburg, Adrian Peter
USA a Venezuela stoja proti sebe v snahe získať dominantný vplyv nad Latinskou Amerikou. Hugo Chávez propaguje svojský model petrosocializmu v snahe získať vplyv nad krajinami Južnej Ameriky. Z Venezuely sa stáva veľkorysý poskytovateľ hospodárskej pomoci, ktorá prekonáva štedrosť USA. Rozdielna pomoc krajinám Latinskej Ameriky zo strany USA a Venezuely. Venezuela je štvrtým najväčším dodávateľom ropy do USA.