Logistika - doprava - ekologie - Cviková, Petra
Európska dohoda o medzinárodnej cestnej preprave nebezpečných vecí (ADR) a Nariadenie pre medzinárodnú železničnú prepravu nebezpečných vecí (RID) predpisujú pre prepravcov a príjemcov nebezpečných vecí ustanoviť bezpečnostného poradcu. Uvedené nariadenia sú začlenené do zákona o cestnej doprave a zákona o dráhách Českej republiky. Nariadenia platné aj pre nebezpečný odpad. Inštitút bezpečnostného poradcu. Kontroly a sankcie.