Princípy upokojovania dopravy - Kalašová, Alica
Pojem upokojovanie dopravy - súbor opatrení a nástrojov slúžiacich k zvýšeniu úžitkovej hodnoty komunikácie, zlepšeniu životného prostredia a bezpečnosti hlavne chodcov a cyklistov na úkor doteraz nadradeného postavenia automobilovej dopravy. Cieľom upokojenia dopravy je zladiť charakter uličného priestoru s funkciami príslušnej komunikácie, ktorá prechádza riešeným územím. Princípy upokojovania dopravy sa postupne stávajú súčasťou podkladov pre stavby a úpravy pozemných komunikácií.