Gorenje stavilo na Pininfarinove tvary - Ryník, Jozef
Úspešné etablovanie slovinskej spoločnosti Gorenje na svetovom trhu. Výrobca špičkovej bielej techniky s novým dizajnom. Kooperácia s dizajnérskym domom Pininfarina a Swarovski Crystal. Prechod spoločnosti na euro. Inovácie vo výrobe. Odkúpenie českej firmy Mora Moravia a etablovanie sa aj na slovenskom trhu.