Marketingová komunikace v rámci venkovského cestovního ruchu - Šimková, Eva
Cestovný ruch ako jedno z najprogresívnejších odvetví svetovej ekonomiky. Cestovný ruch a komunikácia s krajinou. Prírodná krajina a kultúrna krajina. Zdravá komunikácia s krajinou sa má zaoberať nielen ekonomickými prínosmi, ale má zohľadňovať aj sociálne a environmentálne aspekty.. Vidiecky cestovný ruch a systémová komunikácia. Systémová komunikácia v rámci vidieckeho cestovného ruchu vyžaduje komunikáciu so zákazníkmi a komunikáciu s verejnosťou, ktorá je zastúpená politickou reprezentáciou, miestnymi podnikateľmi a inštitúciami, miestnou komunitou, nevládnymi organizáciami, nadnárodnými subjektami ... Cestovný ruch nie sú len samotné služby a ich poskytovatelia (hotely, penzióny, stravovacie zariadenia), ale aj starostlivosť o kultúrne a prírodné dedičstvo a samozrejme aj existencia ďalšej infraštruktúry cestovného ruchu (dopravné siete, telekomuniácie, vybavenosť destinácií, zeleň, atď). Cestovný ruch je potrebné koordinovať a podporovať. Marketingový mix v cestovnom ruchu.