"Zelená" pre ekologický marketing - Mališová, Helena
Zelený alebo ekologický marketing zahŕňa omnoho viac ako len budovanie dobrého podnikového imidžu. Ide o záväzok vedenia firmy podnikať spôsobom, ktorý jej zabezpečuje ekonomický rozvoj pri súčasnom uvedomovaní si zodpovednosti za neustále zvyšovanie environmentálnej a sociálnej výkonnosti. Dôvody veľkých svetových firiem k masívnemu investovaniu do ekologických a sociálnych aktivít. Ekologické hodnoty sa pomaly dostávajú medzi hlavné spoločenské hodnoty. Ekologická uvedomelosť spotrebiteľov. Päť kategórií "zelených" spotrebiteľov. Rast počtu "zelených" značiek.