<The> Main agency problems and their consequences - Jerzemowska, Magdalena
Prehľad najdôležitejších konfliktov záujmov medzi "agentami a principálmi" a mechanizmus minimalizovania týchto konfliktov. Možnosti zníženia prírastku vlastného kapitálu koncentráciou vlastníctva manažérov, ktorí sú tak viac motivovaní k plytvaniu zdrojmi, zatiaľ čo použitie dlhodobého financovania znižuje volné peňažné toky a súčasne tiež znižuje možnosť manažérov plytvať zdrojmi nimi riadenej spoločnosti. Prehľad najrôznejších typov ochranných dlhových dohovorov.