Obchod Slovenska a rozvojových krajín - Lacek, Dušan
Charakteristika obchodnej spolupráce Slovenskej republiky a rozvojových krajín v kontexte svetového hospodárstva, v ktorom prebieha medzinárodná ekonomická integrácia, s prihliadnutím vstupu Slovenska do Európskej únie. Najvýznamnejším partnerom Slovenska z rozvojových krajín je Čína, pretože táto krajina je najrýchlejšie sa rozvíjajúcou krajinou vo svete (ekonomický ročný rast je viac ako 10%).