Účasť SR na rozhodovacích procesoch EÚ v oblasti spoločnej obchodnej politiky - Silná, Zuzana
Vstupom do Európskej únie odovzdanie takmer všetkých kompetencií Slovenskej republiky pri vytváraní zahraničnoobchodnej politiky do rúk inštitúcií Únie. Rozhodovacie procesy na komunitárnej úrovni. Osobitosti rozhodovacích procesov v záležitostiach ES/EÚ na národnej úrovni. Priebeh rozhodovacieho procesu na národnej úrovni v podmienkach SR. Procesy na pôde vlády SR a na pôde NR SR.