Čtyři přínosy právní nauky pro rozvoj ekonomického myšlení - Tříska, Dušan
Štandardy právneho uvažovania otvárajúce cestu pre nové trendy v ekonomickej teórii. Analýza vyjednávania ohľadne ľubovolného nového stavu zmluvy - t.j. nielen ohľadne jej uzatvárania; prípadov, kedy tá istá osoba v analyzovanej zmluve vystupuje v rôznych úlohách: vyjednávanie so zreteľom na to, či prebiehajú ako návrh a re-akcia na návrh, resp. v nejakom inom režime: transakčných nákladov zmluvných strán proti-strán vyvolaných procesno-právnymi normami resp. faktickým súdnych riadením.