Inflation targeting as a part of monetary policy - Tučník, Miroslav
Definícia cielenia inflácie. Nízka inflácia porovnateľná s inými krajinami aplikujúcimi cielenie inflácie. Podpora stabilizácie cien. Explicitne determinovaný cieľ peňažnej politiky. Nezávislosť centrálnej banky. Znižovanie fiškálneho vplyvu. Podmienky finančného trhu a dobre vyvinuté peňažné trhy. Schopnosť centrálnej banky simulovať a predvídať infláciu.