Analýza kľúčových kompetencií - Majerčíková, Eva
Analýza problematiky vymedzenia kľúčových kompetencií, resp. nevyhnutných spôsobilostí učiteľov odborných ekonomických predmetov. Prieskum naviazaný na projekt KEGA riešený na Katedre pedagogiky sa uskutočnil vyplnením dotazníkov učiteľmi ekonomických predmetov na stredných školách v SR a ich vyhodnotením. Analýza je východiskom pre inováciu systému vzdelávania a ďalšieho vzdelávania učiteľov, ktorý korešponduje s Národným programom výchovy a vzdelávania v SR a súčasne reflektuje európsky kontext vzdelávania. Z prieskumu vyplýva aj stanovenie štandardov pre vzdelávanie učiteľov odborných predmetov v jednotlivých formách vzdelávania.