Konvergenčná správa 2006 - východiská pre hodnotenie SR v roku 2008 - Tučník, Miroslav
V máji tohto roku uverejnila ECB konvergenčnú správu na rok 2006 o Litve a Slovinsku, ktoré požiadalo o hodnotenie svojich krajín v nadväznosti na prístupový proces do HMÚ a snahu zaviesť euro od 1. 1. 2007. Slovenská republika, ktorá má rovnakú ambíciu ako spomenuté štáty, plánuje vstup do eurozóny 1. 1. 2009. Na základe tohto cieľa dokážeme povedať, že nasledujúca konvergenčná správa v roku 2008 bude zahŕňať aj hodnotenie Slovenska v oblasti hospodárskej a právnej konvergencie. Hlavnými časťami správy bude hodnotenie a analýza pokroku pri plnení vyššie uvedených kritérií.