Analýza vplyvu menovej politiky na úrokové príjmy a výdavky podnikov a obyvateľstva - Čársky, Rastislav
Analýza dopadov zmien nominálnych sadzieb na nominálne úrokové príjmy a výdavky podnikov a obyvateľstva, resp. na priemernú stavovú úrokovú mieru, ktorá je jedným z determinantov výšky týchto príjmov a výdavkov. Článok analyzuje údaje za úrokové náklady a výnosy bánk, ktoré z pohľadu ekonomických subjektov predstavujú úrokové príjmy a úrokové výdavky. Analýza zahŕňa obdobie do roku 2005.