Obnoviteľné zdroje energie
Slovensko bude musieť - ako každá iná členská krajina EÚ - do roku 2020 vyrábať možno až pätinu spotrebúvaných energií z obnoviteľných zdrojov. Otázniky okolo obnoviteľných zdrojov. Štát ráta s výrazne väčšou podporou obnoviteľných zdrojov ako doteraz. Podpora elektriny z obnoviteľných zdrojov. Obnoviteľným zdrojom nahráva do karát aj nová politika Bruselu okolo skleníkových plynov. Ambiciózny plán Bruselu znížiť množstvo vypúšťaných emisií do roku 2020 o pätinu. Podpora zelenej energie - slnko, vietor, bioplyn, drevo. Rast cien drevnej hmoty.