7. Aktuálne otázky poisťovníctva a poistného trhu v Slovenskej republike v procese globalizácie - Drugdová, Barbora
Začlenenie poistného trhu Slovenska do poistného trhu Európskej únie (od 1.5.2004). Analýza vybraných ukazovateľov poistného trhu v SR v rokoch 2004 a 2005 - vývoj ukazovateľov je priaznivý a má rastúcu tendenciu, okrem ukazovateľa počtu komerčných poisťovní, ktorý má klesajúcu tendenciu. Rastúcu tendenciu má aj ukazovateľ predpísané poistné. Vývoj trhu poistenia v oblasti životného poistenia je dynamickejší ako v neživotnom poistení. Na vývoj životného poistenia vplýva aj dôchodková reforma.