Medzigeneračná solidarita a rozdeľovacia politika - Sobek, Otto
Problém sociálneho zabezpečenia obyvateľstva. S týmto problémom zápasia aj vyspelé ekonomiky. Problém stárnutia, starostlivosť o starých. Dôchodkové systémy, analýza súčasného systému v SR - prvý a druhý pilier. Výhody dnešného systému nie sú jednoznačné. Starostlivosť o mladú generáciu.