Sankce jako nástroj mezinárodní politiky a postoj Evropské unie k jejich využívání - Suja, Miroslav
Štyri najpoužívanejšie druhy sankcií. Finančné a obchodné sankcie ako sankcie ekonomického charakteru, pretože majú najväčší dopad na hospodárstvo danej krajiny. Sankcie proti nedemokratickým režimom. Sankcie komplexné a cielené. Sankcia USA proti Kube. Sankcie proti Iraku ako prípad neúčinnosti komplexných sankcií. Prípady toho, keď sankcie medzinárodného spoločenstva represívny režim posilnili a škodili hlavne obetiam režimu. Úspešné cielené sankcie v Lýbii. Európska únia a podpora cielených sankcií proti predstaviteľom represívneho režimu.