Afghánská výzva - Eichler, Jan
Prispieť k stabilizácii a mieru v Afganistane ako priorita NATO. Zložitý medzinárodný kontext. Afganistan ako dejisko prvej bitky v rámci celosvetového boja proti terorizmu. Neblahý dopad vojny v Iraku. Zneužívanie islamu protikoaličnými bojovníkmi a ich taktické postupy proti vojakom NATO. Gerilová vojna v ponímaní protikoaličných bojovníkov. Tzv. irakizácia Afganistanu. Pôsobenie ozbrojených síl NATO v Afganistane. Nároky na nevojenskú činnosť NATO.