Nový fenomén: Znalostní pracovníci - Mládková, Ludmila
Aktuálnou a veľkou výzvou moderných manažérov je riadenie a vedenie tzv. znalostných pracovníkov. Sú to pracovníci, ktorí vytvárajú hodnoty predovšetkým na základe svojich znalostí. Môžu, ale nemusia byť vysoko kvalifikovaní. Prudký nárast ich podielu na celkovom počte pracovníkov, zaisťujú rast a prosperitu svojich krajín. Proces, pomocou ktorého tvoria hodnoty, prebieha v ich hlave, manažéri ho nemôžu bezprostredne kontrolovať. Charakteristiky manuálnych a znalostných pracovníkov.