Válka v Iráku v roce 2003 a její důsledky pro ropný průmysl - Raděj, Tomáš
Iracká ropa ako jeden z kľúčových faktorov zahájenia americko-britskej intervencie v Iraku. Kvality irackej ropy. Slabiny ropnej infraštruktúry. Úloha ropy v povojnovej rekonštrukcii Iraku. Otázka legitimity americkej okupačnej správy a jej rozhodovania v oblasti ropného priemyslu.