Stanovenie vážených priemerných nákladov na kapitál - Gallová, Jana
Všeobecný vzťah pre výpočet vážených priemerných nákladov na kapitál (Weighted average cost of capital - WACC). Postup stanovenia WACC. Výpočet nákladov na vlastný kapitál použitím modelu oceňovania kapitálových aktív a využitím stavebnicovej metódy. Vážené priemerné náklady na kapitál sa používajú ako diskontná miera pri oceňovaní podnikov a sú tiež dôležitým prvkom pri vyčíslení ekonomickej pridanej hodnoty.