Vývoj poistného trhu v Maďarsku v období 1995-2005 - Kafková, Eva
Analýza vývoja poistného trhu v Maďarskej republike v sledovanom období. Poistný trh je sledovaný prostredníctvom rozhodujúcich ukazovateľov komerčného poisťovníctva ako hrubé predpísané poistné, poistenosť, poistné plnenia a škodovosť, technické rezervy a investičná aktivita poisťovní. Súčasťou analýzy je aj posúdenie koncentrácie maďarského poistného trhu prostredníctvomHerfindahl-Hirschmanovho indexu a testovanie závislosti medzi hrubým predpísaným poistným a HDP prostredníctvom korelačnej a regresnej analýzy.