Čína chce prelomiť duopol Boeingu a Airbusu - Pressburg, Adrian Peter
Čína chce vyrábať civilné dopravné lietadlá vlastnej konštrukcie a prenikať s nimi na svetové trhy. Čínske začiatky, civilné letectvo. Prvý čínsky model. Milióny obyvateľov stredných tried v Číne objavili výhody lietania. Záujem o lietanie bude v nasledujúcich rokoch vo svete prudko rásť. Duopolu Boeing-Airbus rastie pred očami súper z Číny. O slovo sa môžu prihlásiť aj ruskí konštruktéri, v zálohe zostáva Brazília a Kanada. Nové stroje budú musieť byť adaptabilné aj na alternatívne pohonné látky.