Slovensko 2006 súhrnná správa o stave spoločnosti (Výňatok) Sociálna politika - Ďurana, Radovan
Interpretácia sociálnej skutočnosti na Slovensku za rok 2006. Problematika nezamestnanosti. Aktívna politika trhu práce. Politika vlády v oblasti sociálneho zabezpečenia: sociálne poistenie, dôchodkové poistenie, dôchodkové sporenie a nemocenské poistenie. Situácia v oblasti poistenia v nezamestnanosti, úrazového a garančného poistenia.