Odvetvový a podnikový pohľad na ekonomiku poľnohospodárstva v rokoch 2000-2005 - Chrastinová, Zuzana
Ekonomická situácia poľnohospodárstva z aspektu jeho účasti na národnej ekonomike v rozhodujúcich makroekonomických ukazovateľoch - hrubom domácom produkte, medzispotrebe, fixnom kapitáli, hrubej pridanej hodnote, zamestnanosti a priemernej mzde. Analýza ekonomickej efektívnosti poľnohospodárskych podnikov z hľadiska právnych foriem - poľnohospodárskych družstiev, obchodných spoločností, samostatne hospodáriacich roľníkov a skupín podnikov diferencovaných podľa výsledku hospodárenia a poľnohospodárskej pôdy v rokoch 2000-2005. Pomocou štatistických ukazovateľov je skúmaná závislosť medzi ekonomickým výsledkom a podporami v jednotlivých skupinách podnikov. Pri riešení bola uplatnená aj poznatková analytická a indexová metóda a metóda intervalového rozdelenia početnosti podnikov.