K problematike poistenia medzinárodných rizík v Slovenskej republike po rozšírení Európskej únie - Drugdová, Barbora
Rozširovanie ekonomických vzťahov prináša so sebou veľa nových rizík. Členenie medzinárodných rizík - komerčné riziká, politicko-hospodárske riziká, osobitné druhy rizík. Osobitné druhy rizík - kurzové riziko, riziko pohybu úrokových sadzieb, inflačné riziko, právne riziká, riziká pri zahraničných investíciách, riziká prírodných a technických katastrof, riziko teroristického útoku, špecifické riziká. Poistenie medzinárodných rizík v Slovenskej republike po rozšírení EÚ.