Vedecká príprava odborníkov pre verejnú správu a regionálny rozvoj na vysokých školách - Strážovská, Helena
Význam vedy a úlohy vysokých škôl pri jej rozvoji a šírení poznatkov. Príprava súkromnej Vysokej školy ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave na plnenie podmienok evaluácie a akreditácie.