Ekonomika a politika v procese realizácie verejného záujmu - Krajňáková, Emília
Teoretická analýza vzťahu ekonomiky a politiky a ich vplyvu na sociálnu a ekonomickú efektívnosť trhového hospodárstva. Zákonitosti realizácie súkromného a verejného záujmu. Skúmanie zákonitostí a mechanizmov zosúladenia skupinových a verejných záujmov v procese hospodárskych reforiem. Teoretické aspekty vzťahu politiky a ekonomiky pri realizácii verejného záujmu. Mechanizmy realizácie skupinových a verejných záujmov.