Novely zákonov o zdravotnom a sociálnom poistení z pohľadu daňového a účtovného - Gášpárová, Eva
S účinnosťou od 1. januára 2007 sa zákonom č. 673/2006 Z.z. doplnil zákon č. 580/2004 Z.z. o zdravotnom poistení. Z pohľadu podnikateľských subjektov táto novela stanovila záväzné termíny na vykonanie a podanie ročného zúčtovania zdravotného poistenia v roku 2007 za predchádzajúci kalendárny rok. Pre zdravotné poisťovne a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti je významnou zmenou zvýšenie sadzby poistného plateného štátom na 5 percent z vymeriavacieho základu v období od 1. januára do 30. aprílla 2007.