Vedomostná spoločnosť a rozvoj ľudských zdrojov v Slovenskej republike - Sedlák, Mikuláš
Svet vstúpil do novej éry vedomostnej spoločnosti, kde hlavným faktorom rozvoja sú vedomosti. Dominantné postavenie ľudských zdrojov (ľudského kapitálu) v novej ére civilizácie a ich úroveň v Slovenskej republike. Slovensko vo vzdelávaní a vzdelanosti výrazne zaostáva. Útlm vedeckovýskumnej činnosti v Slovenskej republike. Komplexný rozvoj ľudských zdrojov.